keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Purjo-Perunakeittoa ja Pannaria

Tänään täällä Turussa on ihan kaamea "talvi"-myrsky, eli vettä sataa vaakatasossa ja parvekelasit helisee. Säätiedotuksissa puhuttiin jopa "vaarallisen voimmakkaista tuulista" ! Tällaiseen kylmään ja koleaan myrskypäivään sopii ruoaksi hyvin jokin lämmin keitto. Purjo-Perunasosekeitto kuului jo pienenä lempiruokiini, ja opiskelijan budjetille se on myös tosi sopivan hintaista.

Keitto:
1-2 purjoa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
öljyä
1kg perunaa
vettä
1-2dl kermaa
suolaa
mustapippuria
kuminaa
kasvisliemikuutio

Pilko sipuli, purjo sekä valkosipuli. Kuullota pilkotut ainekset kattilassa kuumassa öljyssä. Kuori perunat ja paloittele ne. Lisää perunat kuulottetujen kasvisten joukkoon ja lisää vettä niin että kasvikset ja perunat peittyvät. Lisää liemikuutio, suola ja pippuri ja anna kiehua niin kauan että perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto, lisää kerma ja sekoita joukkoon vielä kumina. P.S Keitto maistuu aina paremmalle itse leivotun, tuoreen leivän kanssa.

Pannari:
5dl maitoa
3 kananmunaa
1 rkl sokeria
1/2tl suolaa
n.3,5dl venhäjauhoja
voita



Mittaa maito kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita hyvin, ettei taikinaan jää paakkuja. Anna taikinan turvota puoli tuntia, ja kaada se sitten voideltuun vuokaan. Lisää taikinan pinnalle voi nokareita. Paista pannukakkua 200 asteessa n.10-15min, tai niin kauan että pinta kokoaa ja ruskistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti