maanantai 15. syyskuuta 2014

Suklaakakku suolakinuskilla

 
Jo pari viikkoa sitten taisin lupailla ohjetta suklaakakusta, jota tarjoilimme brunssilla. Tämä kakku on supertuhti ja makea, mutta myös aika super herkullinen. Pienikin pala riittää varmasti makeannälän taltuttamiseen. Tämäkin ohje on katsottu wicked sweet kitchenin sivuilta, jossa on kaikkia ihania ohjeita vaikka kuinka paljon.

Suklaakakku suolakinuskilla (irtopohja vuoka 20cm)

Mutakakkupohja:
150g voita
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (+ vuoan jauhotukseen)
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Päällinen:
1 tlk (397g) karamellisoitua makeutettua kondensoitua maitoa
sormisuolaa
 
 
Lämmitä uuni 175 C. Pue 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja jauhoita kaakaojauheella. Sulata voi keskikokoisessa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola, sekoita käsin vispilällä kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti. Älä sekoita liikaa ja älä missään vaiheessa vatkaa taikinaa! Vain niin että kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
 
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat juuri ja juuri pysähtyneet. Keskiosan pitää olla tahmea ja tutista vielä. Älä paista kakkua liian kauan!
Anna kakun jäähtyä ja levitä sitten karamellisoitu kondensoitu maito päälle. Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi lepäämään. Ota jäähtynyt kakku jääkaapista ja ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti