sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Pihakirppis ja pihakahvila


Tänään me pidettiin talomme asukkaiden ja muiden kavereiden kanssa pihakirppistä, ja pyrittiin löytämään turhille tavaroillemme uudet kodit. Minä ja kulinaristinaapuri pidimme myös kahviota, jossa myimme oma tekemiämme porkkanakakkua sekä jauhotonta suklaakakkua. Lisäksi tarjolla oli B-rapun naapurin leipomaa herkullista omenapiirakkaa.

Pihakirppis oli aika mukava ja helppo tapa koittaa päästä eroon omista käyttämättömiksi jääneistä tavaroista (lähinnä vaatteista) ja toisaalta myös mukava tapa viettää aurinkoista syyspäivää naapureiden kanssa.

Ainiin, ja siihen jauhottomaan suklaakakkuun. Sen ohjetta lunttasin Wicked Sweet Kitchenin sivuilta, ja se meni näin.

Jauhoton suklaakakku
140g voita
200g tummaa suklaata (50-70% kaakaota)
1½ dl sokeria
4/5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
1 1/5 dl kaakaojauhetta


Lämmitä uuni 190C. Laita leivinpaperinpalanen 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele paperi ja vuoan reunat. Rouhi suklaa karkeasti. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa, sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Kaada suklaaseos keskikokoiseen leivontakulhoon. Lisää sokerit, vaniljasokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi käsin vispilällä, n. 1 min. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan (tai vuokaan, jossa on leivinpaperia) ja tasoita pinta lastalla. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia tai kunnes reunat ovat kimmoisat ja irtoavat hieman vuoasta mutta keskiosa on vielä tahmea sisältä. Älä paista kakkua liian kauan. Anna kakun jäähtyä hetken ja tarjoile heti tai laita kakku jääkaappiin ja tarjoile kylmänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti