torstai 15. toukokuuta 2014

Valkosuklaa-pannacotta

Äitienpäiväviikonloppun lauantaita varten tein pe iltana jääkaappiin odottelemaan pannacotat, joihin sitten aamulla väsäsin siirapin päälle. Tämä jälkkäri on niin super helppo ja vaivaton valmistaa ja uskon että jokainen kykenee siihen! Ja tosiaan nämä herkut voi valmistaa ajan säästämiseksi jo edellisenä päivänä ja maistuvat silti ihan yhtä hyviltä.

Tosiaan, tein valkosuklaiset pannacotat ja ajattelin tehdä samalla ohjeella kuin limoncello-pannacotissa siirapin päälle. Teinkin siirapin melkolailla samalla ohjeella, tosin lisäsin siirappiin myös siiviliän läpi paineltuja metsävadelmia. Loppu tuloksesta tuli ainakin omaan makuun aivan liian ällömakea. Ensi kerralla siis ehkä parempi onni sokerin kanssa.

Valkosuklaa-pannacotat (6 annosta)

3 liivatelehteä
100g valkosuklaata
4dl kuohukermaa
1dl maitoa
puolikas vaniljatanko

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kaada maito ja kerma kattilaan, ja raavi vaniljatangon puolikkaan sisältä myös siemenet joukkoon. Kiehauta maito ja kerma vaniljatangon (heitä siis myös koko tanko sekaan) kanssa. Poista vaniljatanko seoksesta. Lisää paloiteltu valkosuklaa sekoita tasaiseksi. Puserra liivatelehdistä vesi ja liuota ne lämpimään kermaseokseen. Jaa seos laseihin, laita kylmään hyytymään noin 4 tunniksi. Koristele siirapilla, tai vaikka vain marjoilla tai hedelmillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti