Noin viikko sitten tein jälkkäriksi tortano-leivälle limetti piirakkaa. Koska halusin säästää aikaa, ja olin muutenkin "kiireinen" tein pohjan digestive- kekseistä ja noh, lopputulos on aina helposti mureneva ja noh, melko mauton. Eli nyt jälkeenpäin tekisin kyllä ihan toisenlaisen pohjan, mutta kyllä piirakka näinkin hävisi parempiin suihin. Täyte nimittäin oli erittäin maistuvaa, sopivan makeaa ja raikasta samaan aikaan. Kakku siis hävisi niinkin nopeasti, että kuvassa on jäljellä enää vähän räävitty pala.
Pohja
n.200g digestivekeksejä
100g sulatettua voita
2rkl sokeria
Täyte:
3 limettiä
6 kananmunan keltuaista
400g kondensoitua maitoa
1rkl vaniljasokeria
Päälle
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1tl vaniljasokeria
pari limen lohkoa
Tee
pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja
sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoka (itselläni oli 20 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos
vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja
odottamaan. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä
kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset munakkaaseen.
Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös
kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.
Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on
hyytynyt. Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin
odottamaan tarjoilua.
Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille. Koristele vaniljasokerilla
maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti