sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pretzel-Suklaabrowniet

Uudessa Koti ja keittiö- lehdessä oli tosi kivoja leivontaohjeita. Oon jo pitkään miettinyt että erilaisia brownieohjeita täytyy kyllä kokeilla useammin, ja nyt löytyi aika hyvä ohje. Jossain vaiheessa tänne toivonmukaan ilmestyy vielä ainakin blondiespalojen ohje myös! Tällä ohjeella ei tullut kauhean suurta annosta, että jos ihan ison pellillisen kyseisiä leivonnaisia haluaa, kannattaa varmaankin tehdä puolet isompi annos. Itse laitoin taikinan hiukan pienempään peltiin, jotta browniet olisivat kuitenkin meheviä, eivätkä ihan lättäniä. Tämä taikina oli myös melko jäykkää, ja lisäsinkin siihen vähän maitoa, vaikka ohjeessa sitä ei lukenutkaan. Mutta resepti on kyllä kokoilemisen arvoinen, suolaisen ja makean yhdistelmä oli herkullinen!!

Pretzel-Suklaabrowniet (n.20 pientä palaa)

175g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl fariinisokeria
1dl sokeria
3 munaa
5dl venhäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria (tai vanilja-aromia n.1 tl)
350g tummaa suklaata rouhittuna (itse laitoin fazerin sinistä 200g kun se on niin paljon makeampaa)
n.3 dl suolatikkuja tai pretzeleitä (osa kokonaisina, osa murskattuina)
(puoli desiä maitoa, jos taikina tuntuu liian paksulta)

Päälle voit laittaa vielä suklaarouhetta mikäli haluat paloista oikein suklaisia.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne puuhaarukalla nopeasti sekoittaen taikinaan. (Tässä vaiheessa lisäsin myös puoli desiä maitoa sekaan) Lisää joukkoon suklaarouhe ja suolatikut/pretzelit. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.25 min (tarkista kuitenkin jo n.20 minuutin päästä kypsyys, koska browniet ovat parhaita melko kosteina). Leikkaa palat melko pieniksi, sillä tämä herkku on melko tuhtia tavaraa!

2 kommenttia:

  1. Olin ajatellut tehdä tätä vieraille mutta juuri leipomaan käydessäni huomasin että resepti oli kadonnut. Googlettamalla löysin sen sinun blogistasi. Kiitos sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva että blogistani oli hyötyä, ja löysit kadottamasi reseptin :)

    VastaaPoista