keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Vietnamilaiset kesärullat

Okei, nyt en oo varma miksikä näitä pitäisi kutsua? Kesärullat? Kevätrullat? Nyt jotenkin ajankohtaan sopisi kivasti toi kevät mutta nimesin ne silti kesärulliksi hohoo. Tehtiin tällaisia hauskan näköisiä herkkuja ystävän kanssa muutama viikko sitten tyttöjenillan kunniaksi. Sain synttärilahjaksi ihanan tyttöjenillan johon kuului hyvää ruokaa ja juomaa, saunomista, kasvonaamio, leffa ja ihan mahtavaa seuraa! Yökyläily ystävän luona tuntui ihan pieneltä minilomalta, niin rentoutunut olo oli sunnuntaina kun hyppäsin bussiin kohti kotia. 

Nämä "vuodenaikarullat" oli musta tosi hyviä! Kevyitä, raikkaita, mutta silti aika täyttäviä. Me oltiin molemmat K:n kanssa ensikertalaisia näiden tekemisessä, mutta yllättävän vähän me saatiin rikottua noita hauraita riisipapereita. Veden ja riisipapereiden liottamisen määrän tosiaan huomaa oikeastaan vain tekemällä, liian vähän aikaa liotettu paperi halkeaa kun sitä alkaa taittaa rullaksi ja liian pitkään liotettu tulee entistä ohuemmaksi ja hauraammaksi. 

Rulliin täytteiksi riisipaperin sisään me laitettiin ohueksi suikaloitua kurkkua, porkkanaa ja avokadoa, hienonnettua basilikaa, ituja, riisinuudeleita, lohta ja jättikatkaravun pyrstöjä. Kaikki täytteet ovat mauiltaan aika mietoja, ja siksi dippeihin kannattaa panostaa. Meillä oli kahta erilaista dippiä, joista ainakin tämä toimi tosi hyvin rullien kanssa! Ensi kerralla täytyy kokeilla myös muita kastikeversioita.

Dippikastike rullille:
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
tuoretta chiliä maun mukaan
1/2 limen mehu
1 rkl sokeria
1 tl riisietikkaa 
2 rkl vietnamilaista kalakastiketta
1 dl vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna mautua jonkun aikaa ennen syömistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti