maanantai 16. helmikuuta 2015

Ystävänpäiväkekkerit

Lauantaina meillä juhlittiin ystävänpäivää ja siinä samalla myös meitsin 25v synttäreitä. Oli niin mahtavaa taas nähdä koko jengiä kerralla, ihanaa kun kaikki jaksoivat tulla tänne Turkuun asti. Erään ystävämme vaari oli soittanut hänelle ja kyseli kovasti, miksi ihmeessä he olivat TURKUUN päätyneet. Lisäksi käski sanoa terveisiä kaikille, paitsi turkulaisille. Noh, me saatiin kuitenkin terveiset, koska ei olla alunperin Turusta. Heh.

Olin suunnitellut kekkereitä jo jonkin aikaa, koska kerrankin oli hyvä syy leipoa jotain hyvää paljon! En tiedä miten mä muka uskon aina selviäväni tällaisista leipomisurakoista keskenäni, koska tähän mennessä joka kerta erään ihanan J:n apu on ollut aivan korvaamaton. Samoin kuin pikkusiskon ja kulinaristinaapurinkin. Meidän talon asukkaat pitävät meitä varmaan ihan pöhköinä kun roudaamme A ja B-rapun välillä mitä milloinkin. (okei, ja jotkut naapurit varmasti monista muistakin syistä..) Tänä lauantaina kulinaristinaapuri toimi pitsakuskina, ja kuljetti pitsoja paistumaan välillä heidän uuniinsa. 


Meillä oli tarjolla kekkereissä Snickers juustokakkua, Porkkana-appelsiinimuffinsseja, sitruunapaloja sekä pitsoja kahdella täytteellä. Toiselle pitsalle sipaistiin hieman oliiviöljyä ja päälle laitettiin päärynäsiivuja, murustettua sinihomejuustoa sekä timjamia. Toinen pitsa oli hyvin perinteinen margarita, johon päälle laitettiin hyvää tomaattikastiketta, mozzarellaa, kirsikkatomaatteja ja paiston jälkeen hieman rucolaa. Molemmat pitsaat menivät hyvin kaupaksi, päärynäpitsa sai erityisesti yllättyneitä kehuja. En tiedä miten, mutta eräs vieraistamme luuli päärynän olleen kalkkunaa?  

Muffinsseista tuli aika ylisöpöjä! Ostin muffinssivuoat kätevästi kiinalaisesta nettikaupasta ja sydän tikut tigerista. Pikkusisko pursotti muffinssien päälle perinteisen tuorejuustokuorrutuksen, jota oli maustettu hieman appelsiinilla. Tämän komeuden päälle lurautettiin vielä hieman suolakinuskikastiketta. Mutta palailen näiden ja snickerskakun ohjeisiin seuraavassa postauksessa.
Kiitos ihan superisti kaikille juhliin osallistuneille ja hengessä mukana olleille! Te teette tästä elämästä huippua. Nyt tämä nuori neitonen käy gradunsa kimppuun ja palailee noihin tarkempiin ohjeisiin myöhemmin. Ihanaa alkavaa viikkoa kaverit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti