keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Suklaatryffelit



Tänä vuonna tein yhtenä jouluherkkuna suklaatryffeleitä. Maustoin niitä kolmella eri tavalla ja koristelin eri makuiset tryffelit vielä tomusokerilla, kaakaojauheella ja pähkinärouheella, jotta maut on helpompi erottaa toisistaan. Nämä tryffelit maustoin Baileys-liköörillä, viskillä ja kardemummalla sekä appelsiinimehulla ja pähkinöillä. Suklaatryffelit on kiva jouluvieminen ja niiden tekeminen on oikeasti tosi helppoa!

Suklaatryffelit (n.20kpl)
200g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
1rkl voita

Tummaa kaakaojauhetta/tomusokeria/mantelijauhoa tms jossa pyörittelet tryffelit.
Pieniä paperisia leivontavuokia, johon tryffelit voi laittaa tarjolle.

Mausteiksi tryffeleihin sopivat esimerkiksi seuraavat: erilaiset liköörit, konjakki, kaneli (1tl), kardemumma (1tl), appelsiinimehu, sitruunamehu, pähkinät ym.

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma ja voi kattilassa ja lisää sekaan sitten suklaa. Sekoita suklaa ja kermaseos tasaiseksi ja mausta sitten mielesi mukaan. Jos laitat mausteeksi nestettä (esim. konjakkia tai appelsiinimehua) n. 2rkl riittää maustamaan seoksen. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin jähmettymään n.4 tunniksi. Kun seos on jähmettynyt ota se jääkaapista, ja pyörittele siitä käsin tai kahden pikku lusikan avulla pieniä palloja. Pyörittele pallot sitten esimerkiksi kaakaojauhossa ja laita leivontavuokiin tarjolle. Tryffelit säilyvät pidempään jos säilytät niitä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti