sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kaivarin piknik ja Baileys Brownies


Viime keskiviikkona saatiin yksi ystävä lisää takaisin Suomeen, ja sen kunniaksi mentiin porukalla perjantaina piknikille Helsingin Kaivariin. Maailmanmatkaaja itse oli aika heikossa hapessa, ja vielä päivää ennen luultiinkin koko porukka ettei nähtäisi paluumuuttajaa lainkaan. Onneksi sisukas H sai kuitenkin kaivettua itsestään sen verran energiaa että jälleennäkeminen piknikin muodossa onnistui. Oli huippua nähdä puolen vuoden jälkeen!



Piknik oli muutenkin aika mukava tapa viettää kesäistä iltapäivää Helsingissä. Meillä oli mukana vähän kesäpelejä ja aika moinen määrä sapuskaa, ja aurinko paistoi lämpimästi koko illan. Itse leipasin edellisenä päivänä mukaan Foccaciaa aurinkokuivatuilla tomaateilla sekä Baileysbrownieseja. Molemmat tuotokset läpäisivät mitä ilmeisimmin kavereiden makutestin ja pojat totesivatkin nerokkaasti että: "ihan kun SÖIS Baileysia". Nämä browniesit sopivatkin tosiaan ehkä paremmin hieman aikuisempaan makuun, koska nesteenä taikinassa ei ole mitään kyseisen alkoholiherkun lisäksi. Ohjetta lunttasin Wicked Sweet Kitchenin sivuilta, mistä löytyy muuten sivutolkulla ihania reseptejä! Itse tein ohjeen puolitoistakertaisena koska halusin browniepaloista vähän paksumpia.


Baileys brownies (n.16 palaa)

75g tummaa suklaata (n. 70% kaakaota)
50g voita
2 1/3 dl vehnäjauhoja
1 1/5 dl kaakaojauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
2 1/3 dl sokeria
4/5 dl Bailey's Irish Cream- likööriä
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 C. Laita uunivuokaan leivinpaperi. Rouhi suklaa karkeasti ja sulata voi. Sekoita sulanut voi ja rouhittu suklaa keskenään tasaiseksi, laita sivuun ja anna jäähtyä hetken.Sekoita kuivat ainekset (jauhot, kaakaojauhe, suola ja rookasooda) keskenään kulhossa, laita sivuun. Lisää kananmunat jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen yksi kerrallaan, kokoajan samalla sekoittaen Lisää myös sokeri, vaniljasokeri ja baileys, sekoita kunnolla. Lisää lopuksi kuivat ainekset taikinaan lastalla käännellen, vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja tasoita pinta lastalla. Paista keskellä uunia n. 17-20 minuuttia, kunnes pinta on kiinteä ja puutikku tulee melkein puhtaana ulos (siinä saa mielellään olla hieman taikinaa kiinni niin ettei brownieista tule kuivia). Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti