Sieniä on nyt metsät pullollaan, ja munkin pakkanen on alkanut täyttymään suppilovahveroista ja kanttarelleista. Kävin itsekin ennen reissua useamman kerran sienien metsästysreissulla, mutta myös isoäitini on kerännyt minulle hyvät määrät sieniä talven varalle. Sienistä saa paljon erilaisia herkkuja aikaiseksi, ja tällä kertaa niistä syntyi piirakka. Käykäähän kaikki nyt keräämässä talteen metsän tarjoamia herkkuja!
Suppilovahveropiirakka ruispohjalla:
Ruistaikinaa (suoraan pakastealtaasta tälläkerta...)
Täyte:
Suppilovahveroita reilusti 4-6dl (menevät kasaan paistettaessa)
1-2 sipulia
voita
mustapippuria
suolaa
persiljaa
2,5dlruokakermaa
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
Kaulitse taikina ja painele piirakka vuokaan. Paista suppilovahveroita ja pilkottuja sipuleita voissa pannulla n.10 min ja mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat, juustoraaste sekä persilja. Kaada paistetut sienet piirakkapohjan päälle, ja niiden päälle ruokakermaseos. Paista piirakkaa n. 30 min tai kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin ruskean värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti