lauantai 13. lokakuuta 2012

Mustikkainen mutakakku

Tämä resepti Maku.fi sivustolta houkutteli niin paljon kokeilemaan että eilen sitten päätin ryhtyä hommiin. Kakku ei tosiaan ole vaikea, eikä siihen edes tule venhäjauhoja, joten sopii myös siinä mielessä joillekin allergikoille. Aikaa menee ehkä yhteensä (työ+paistoaika) n. tunnin verran.
Mustikoiden ja suklaan yhdistelmä oli myös aika moisen herkullinen, suosittelen kokeilemaan.

Mustikkainen mutakakku

150g tummaa/maitosuklaata
70g voita
6 munaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1/2dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita

Päälle n. dl mustikoita



Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.



















1 kommentti: