Mustikoiden ja suklaan yhdistelmä oli myös aika moisen herkullinen, suosittelen kokeilemaan.
Mustikkainen mutakakku
150g tummaa/maitosuklaata
70g voita
6 munaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1/2dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
Päälle n. dl mustikoita
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.
Jos taalla ois kunnon mustikoita tekisin heti!!
VastaaPoista