Tuossa muutama päivä sitten puuhailin omenoista vielä sosetta talven varalle (tai noh, ehtiiköhän talvi edes tulla ennen kuin se on jo syöty?). En tiedä mitään parempaa kaurapuuroon kuin omatekemä omenasose.Ohjeen nappasin hesarin sivuilta. P.S Tänään on koulun vuosijuhlat, ja saadaan miehen kanssa pukeutua molemmat parhaimpiimme Jee! Ja uunissakin on mustikkamutakakku, saapa nähdä mitä siitä tulee ja onko se edes blogikelpoinen...
1 kg happamia omenia
1 dl vettä
1-3 dl sokeria
Poista omenista siemenkota, kuori ne ja paloittele lohkoiksi. Jos
soseutat omenat sosemyllyllä, voit keittää lohkotut omenat kuorineen ja
siemenineen.
Mittaa kattilaan vesi ja lisää omenalohkot. Kuumenna, kunnes vesi
kiehahtaa ja alenna sitten lämpöä, jotta omenasose ei pala pohjaan.
Ravistele kattilaa välillä.
Kun omenalohkot tuntuvat pehmeiltä, lisää sokeri ja sekoita
voimakkaasti. Näin osa omenista soseutuu ja joukkoon jää "sattumia". Jos
olet keittänyt omenat kuorineen ja siemenineen, soseuta ne sosemyllyllä.
Lisää pakastettavaan soseeseen noin 1 dl sokeria,
kylmäsäilytettävään suurempi määrä.
Anna pakastettavan soseen jäähtyä, annostele rasioihin ja
pakasta. Kiehauta kylmäsäilytettävä sose. Täytä hyvin pestyt kuumennetut
tölkit soseella ja sulje heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti