Kevätkääryleet (n.30kpl)
Kääryletaikinaa (paketissa on 40kpl, osan voi laittaa takaisin pakkaseen)
400g jauhelihaa
1 kanaliemikuutio
2 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
pala kaalia
ripaus suolaa
muita mausteita makusi mukaan
1 kananmuna
Paistamiseen n.1 l öljyä
Aloita paistamalla ja maustamalla jauheliha (käytin fondue chef chikeniä ja lisäsin sen jauhelihan joukkoon). Suikaloi sipulit, porkkanat ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Ota yksi sulatettu taikinalevy ja levitä yhteensä n. 2 ruokalusikallista jauhelihaa ja vihanneksia levyn ala reunaan. Rullaa kääryleet kiinni ja voitele kananmunalla. Paista kääryleet kuumassa öljyssä (n.3 min per kääryle tai kunnes kääryleet ovat kauniin ruskeita). Reikäkauha toimii aika kivana apuvälineenä tässä touhussa. Uppopaistamisessa täytyy aina koittaa pysyä super skarppina sen vaarallisuuden vuoksi! Laske valmiit kääryleet talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva valuu siihen. Tarjoile esimerkiksi chilikastikkeen kanssa.
Tässä vielä kuva taikinapaketista |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti