Puuron jälkeen kävimme joulusaunassa, ja nyt onkin aika rentoutua, ennen kuin illalla käymme joulupöytään. Kuusen alle on kerääntynyt myös aikas mukava kasa paketteja, joita availlaan sitten illallisen jälkeen. (Kai me jaksetaan siihen asti odottaa?;)
Lupailin päivittää piakkoin jouluherkkujen ohjeita tänne blogiin, joten tässä tulee nyt kaksi super herkullista tryffeliohjetta. Viime viikolla tämmöisiä tehtailtiin mummin kanssa, eikä näinkään suuren määrän pyörittelyyn mennyt kovinkaan kauaa aikaa. Lähinna aikaa kuluu taikinan jähmettymiseen jääkaapissa. Tryffelit on melkoisia sokeripommeja, ja vievät kyllä makeannälän mennessään, mutta tosi herkullisia ne ovat kyllä!
Konjakkitryffelit (n.50kpl)
300g tummaa suklaata
2dl kermaa
50g voita
4rkl konjakkia
100g kaakaojauhetta
Paloittele suklaa ja hienonna se tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa, kunnes se on jauhemaista ja kaada jauhe kulhoon.Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Lisää kuuma kerma vähitellen
suklaajauheen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi
huoneenlämpöinen voi joukkoon.
Sekoita konjakki suklaaseokseen ja nosta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Kaada kaakaojauhe lautaselle. Tee suklaaseoksesta kahden lusikan avulla pieniä pallosia. Kieritä ne kaakaojauheessa ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Kardemumma-Valkosuklaatfyffelit(n.40kpl)
1/2tl kardemummaa
1dl kuohukermaa
400g valkosuklaata
1 1/2dl mantelilastuja tai seesaminsiemeniä
Kiehauta kerma, paloittele suklaa ja lisää se kardemummajauheen kanssa lämpimän kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes niiden väri muuttuu kuparinruskeaksi tai jos käytät mantelilastuja hienonna ne hienoksi muruksi. Ota valkosuklaaseoksesta teelusikalla nokare, pyörittele käsin tryffelipalloiksi. (Huuhdo käsiä välillä kylmän juoksevan veden alla, sillä tryffelit sulavat lämpimiin käsiin.)Pyörittele kardemumma-valkosuklaatryffelipallot vielä seesaminsiemenissä tai mantelimurussa. Säilytä valmiit kardemumma-valkosuklaatryffelit viileässä. Ne ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät peitettyinä jääkaapissa pari viikkoa.
Sekoita konjakki suklaaseokseen ja nosta se jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Kaada kaakaojauhe lautaselle. Tee suklaaseoksesta kahden lusikan avulla pieniä pallosia. Kieritä ne kaakaojauheessa ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Kardemumma-Valkosuklaatfyffelit(n.40kpl)
1/2tl kardemummaa
1dl kuohukermaa
400g valkosuklaata
1 1/2dl mantelilastuja tai seesaminsiemeniä
Kiehauta kerma, paloittele suklaa ja lisää se kardemummajauheen kanssa lämpimän kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes niiden väri muuttuu kuparinruskeaksi tai jos käytät mantelilastuja hienonna ne hienoksi muruksi. Ota valkosuklaaseoksesta teelusikalla nokare, pyörittele käsin tryffelipalloiksi. (Huuhdo käsiä välillä kylmän juoksevan veden alla, sillä tryffelit sulavat lämpimiin käsiin.)Pyörittele kardemumma-valkosuklaatryffelipallot vielä seesaminsiemenissä tai mantelimurussa. Säilytä valmiit kardemumma-valkosuklaatryffelit viileässä. Ne ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät peitettyinä jääkaapissa pari viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti