Viime lauantaisissa pikkujouluissa tarjoiltiin siis myös katkarapuruisnappeja ja jälkkäriksi ihania lemonposseja. Katkarapuruisnapit oli menestys, niihin iski sellainen pienimuotoinen himo ja äkkiä olikin lautanen tyhjä ja kaikki napit naposteltu. Lemonposset oli uusi ja tosi mukava tuttavuus, kirpeän ja makean yhdistelmä todella toimi. Tämä jälkkäri sopisi esimerkiksi joulun jälkiruoaksi, sillä se ei ole raskas tai ällömakea, joka voisi alkaa tökkiä runsaan ja raskaan joulupöydän jälkeen.
Ruisnapit:
luomu ruisnappeja
katkarapuja
punasipulia
ruohosipulia
ranskankermaa
vähän sitruunamehua
pippuria
ripaus suolaa
Hienonna sipulit ja sekoita ainekset kulhossa. Lusikoi ruisnappien päälle ja koristele vielä ruohosipulilla.Mittoja on tähän tosi paha laittaa mutta ranskankermaa sen verran että tuloksesta tulee tahnamaista, ei liian vetelää, ja mausteita tottakai maun mukaan.
Lemon posset(3-4:lle):
4dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunanmehua
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja keitä noin 3minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria ja mehua (mielestäni maku oli juuri näin hyvä). Kaada seos 3-4 pieneen lasiin ja peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään kaksi ja puoli tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kanssa. Posset voi koristella halutessaan sitruunankuoriraasteella.
Kuva ei tee tälläkään kertaa lainkaan oikeutta tuotteelle |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti