Ohessa on myös kuvia muista joulupöytämme herkuista.
Hapankorppu-lohileivokset
Pohja
200g hapankorppuja
150g voita
150g juustoraastetta
Täyte:
150g kirjolohen mätiä
6 liivatelehteä
150g kylmäsavulohta
1-2 punasipulia
1dl ruohosipulia
2 dl kuohukermaa
1 rasia sitruuna tuorejuustoa
1 purkki kermaviiliä(tai ranskankermaa)
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
Koristeluun: ruohosipulia, mätiä
Laita mäti valumaan siivilään. Hienonna hapankorput käsin tai monitoimikoneessa ja lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste sekaan. Taputtele suorakulmion malliseen astiaan leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kala ja sipulit hienoksi. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen kermaviili tai ranskankerma. Lisää sekaan kala, sipulit, ja mustapippuri. Purista liivateet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuen ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla kokoajan sekoittaen. Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.
Kaada täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi. Leikkaa kakku paloiksi, ja koristele vielä ruohosipulilla ja halutessasi mätinokareilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti