sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Suolaiset joulutortut

Pikkujouluja vietettiin lauantaina pienellä porukalla. Oli ihanaa vaan olla ja nauttia hyvästä ruoasta, viinistä ja hyvästä seurasta tosi kiireisen työpäivän jälkeen! Iltapalana söimme suolaisia joulutorttuja, katkarapuruisnappeja sekä vihreää salaattia. Jälkkäriksi tehtiin vielä sitruunaposset, naminami. En oikein edes tajua miksi ajatus suolaisista joulutortuista ei ole käväissyt mielessä aiemmin, koska niiden päällehän voi värkätä melkein millaisen tahnan tahansa. Me teimme kylmäsavulohi-tahnan joka oli kyllä tosi hyvää.

5 Torttulevyjä
n.200g kylmäsavulohta
1 paketti tuorejuustoa (ruohosipuli, valkosipuli, yrtit)
1dl ranskankermaa
tilliä
1rkl sitruunamehua
sitruunapippuria








Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Tee taikinoista tähtiä, voitele ne ja paista 200 asteisessa uunissa 5-10 min. Hienonna n. 1/3 kylmäsavulohesta pieneksi silpuksi, ja kaada kulhoon. Sekoita kulhoon myös tuorejuusto, ranskankerma, hienonnettua tilliä sekä mausteet. Laita jääkaappiin tekeytymään n.15 minuutiksi. Laita jäähtyneiden torttujen päälle reilu ruokalusikallinen tahnaa, ja leikkaa lohesta vielä siivu päälle koristeeksi. Voit laittaa tilliä vielä lohen päälle antamaan väriä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti