Pikkujouluja vietettiin lauantaina pienellä porukalla. Oli ihanaa vaan olla ja nauttia hyvästä ruoasta, viinistä ja hyvästä seurasta tosi kiireisen työpäivän jälkeen! Iltapalana söimme suolaisia joulutorttuja, katkarapuruisnappeja sekä vihreää salaattia. Jälkkäriksi tehtiin vielä sitruunaposset, naminami. En oikein edes tajua miksi ajatus suolaisista joulutortuista ei ole käväissyt mielessä aiemmin, koska niiden päällehän voi värkätä melkein millaisen tahnan tahansa. Me teimme kylmäsavulohi-tahnan joka oli kyllä tosi hyvää.
5 Torttulevyjä
n.200g kylmäsavulohta
1 paketti tuorejuustoa (ruohosipuli, valkosipuli, yrtit)
1dl ranskankermaa
tilliä
1rkl sitruunamehua
sitruunapippuria
Ota torttutaikinalevyt sulamaan. Tee taikinoista tähtiä, voitele ne ja
paista 200 asteisessa uunissa 5-10 min. Hienonna n. 1/3 kylmäsavulohesta
pieneksi silpuksi, ja kaada kulhoon. Sekoita kulhoon myös tuorejuusto,
ranskankerma, hienonnettua tilliä sekä mausteet. Laita jääkaappiin
tekeytymään n.15 minuutiksi. Laita jäähtyneiden torttujen päälle reilu
ruokalusikallinen tahnaa, ja leikkaa lohesta vielä siivu päälle
koristeeksi. Voit laittaa tilliä vielä lohen päälle antamaan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti