tiistai 12. helmikuuta 2013

Meksikolainen jauhelihakeitto

Eilen syntyi tällainen soppa kun yhdistelin jääkaapista löytyviä aineksia yhteen. Sopasta tuli maukasta ja täyttävää, ja sellainen annos että sitä voi syödäkin sitten useampana päivänä. Tämä soppa sopii myös opiskelijan kukkarolle, varsinkin sen riittoisuuden takia. Heitä vaikka ylimääräiset keitot pakkaseen ja syö sieltä sitten sopivina annoksina.



Meksikolainen jauhelihakeitto:
n.2l vettä
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
400g jauhelihaa
2 isoa porkkanaa
1 pussi hernemaissipaprikaa
1 purkki salsaa
1 purkki tomaattimurskaa/paseerattuja tomaatteja
1/2 pussia tacomaustetta
n.3dl täysjyvä fusilli makaronia
mustapippuria
suolaa



Paista paistinpannulla jauheliha, valkosipuli ja sipuli. Mausta tacomausteella, suolalla ja pippurilla. Keitä n.2l vettä isossa kattilassa kiehuvaksi ja kypsennä siinä kuutioidut porkkanat. Lisää porkkanoiden sekaan hernemaissipaprikat, salsa ja tomaattimurska. Lisää sekaan jauheliha ja sipulit, ja tarkista maku. Lopuksi lisää keittoon makaronit, ja anna makaronien kypsyä pussissa ilmoitetun ajan. Lisää keittoon vettä mikäli näyttää siltä että keitosta on tulossa kovaa vauhtia pataa. Itse lisäsin varmaan n.1l vettä makaronien lisäämisen jälkeen. Tarkista vielä maku. Tarjoillessa voit laittaa vielä keittoon muutaman lusikan ranskan kermaa per lautanen tuomaan makua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti