Bagelit (n.10)
3dl vettä
25g hiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
n.8 dl vehnäjauhoja
Keittämiseen: 2l vettä, 1rkl siirappia, 1tl suolaa
Päälle: seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri suola ja oliiviöljy, ja lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, älä siis laita liikaa jauhoja. Anna valmiin taikinan kohota 30-40 min ja leivo siitä sitten pyöreitä "sämpylöitä". (sämpylät saa olla aika pieniä, sillä bagelit kohoavat vielä ja turpoavat keitettäessä melko paljon) Tee jauhotetuin sormin sämpylöiden keskelle reikä ja anna bageleiden kohota vielä hetki. Keitä bageleita kiehuvassa vedessä johon on lisätty siirappi ja suola 1-2 minuuttia per puoli, käytä apunasi reikäkauhaa. Nosta keitetyt bagelit pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle vielä esimerkiksi seesamin siemeniä tai unikonsiemeniä.
Bagelit ennen paistamista |
Bagelit kiehumassa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti