Ystävänpäivänä tuli väsättyä jotain nopeeta jälkkäriä suklaasta ja muutamaa ohjetta netistä vilkuiltuani tuli tehtyä tosi herkullinen ja mehevä suklaapiirakka. Piirakka ei ulkonäöllään hivellyt silmää, mutta koostumus oli musta ainakin täydellinen. Sellainen mutakakun ja suklaakakun välimuoto, tosi kostea, muttei kuitenkaan ihan taikinamainen. Ainoa miinus tässä piirakassa on ollut se että sitä on nyt tullut syötyä sitten muutamapäivä putkeen aika reilulla kädellä, huh onneksi sain tänään pakotettua itseni edes jumpalle...
Suklaapiirakka:
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3-4dl turkkilaista jugurttia
100g voita(sulatettuna)
100g maitosuklaata
Kuorrutukseen: 100g suklaata(maito), 1dl kermaa, 1rkl voita
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sekaan turkkilainen jugurtti ja sulatettu (vähän jäähtynyt) voi. Lisää lopuksi joukkoon myös aika rouheiksi paloiksi pilkottu suklaa. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi, ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 15-20minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja lämmitä kerma hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää lämpimään kermaan sulatettu suklaa ja ruokalusikallinen voita. Kaada kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja anna hetki jähmettyä ennen tarjoilua.
Ystävänpäivän herkkuja |
Pittaapa testailla! En kylla tykkaa just mudcaken taikinamaisuudesta, joten ehkaa taa ei ois liian raa'an oloinen koostumukseltaan :p
VastaaPoistaJoo kokeile Vilja ihmeessä! Musta toi oli just passelia, mut toisaalta on tuokin aika kostea:)
VastaaPoista