keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kinkku-Juustosarvet

Näitä herkkuja tehtiin jo yläasteen kotitaloustunneilla aikoja sitten, ja siksi jotkin ihmiset kummastelevatkin miksi olen edelleen niin mieltynyt näihin. Juustosarvet on kuitenkin helppoja ja nopeita ja siksi mahtavia pikkusuolaisia. Juustosarvia teen useinmiten Hellapoliisin(http://www.hellapoliisi.fi/leivonnaiset/suolaiset-leivonnaiset/381-helpot-juustosarvet) ohjetta mukaillen, ja lisäilen niihin milloin mitäkin juuston kaveriksi. Tällä kerralla laitoin sisään myös kinkkua avomiehen toiveiden mukaan.

Juustosarvet

4 dl vehnäjauhoja
4 dl emmental-raastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
1,5 dl maitoa
(kinkkua,paprikaa,oliiveja mitä vain mieli tekee pieneksi pilkottuna)

Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon maito, mutta älä vaivaa enempää kuin on pakko. Jaa taikina kahteen osaan, pyörittele ne palloiksi ja kaulitse suurehkoiksi, pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt veitsellä kahdeksaan sektoriin, laita sektoreiden sisään vähän juustoraastetta ja mikäli haluat, jotain muuta täytettä. Kääri sarvet siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä. Laita sarvet leivinpaperille, voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta sekä esimerkiksi seesamin- tai unikonsiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti