Pullataikina:
1 litra maitoa
Pullat menossa uuniin |
1 tl suolaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl kardemummaa
2 munaa
n. 15dl jauhoja
200-250g voita
Voiteluun:
1 muna
päälle raesokeria tai hienoa sokeria
Väliin:
kermavaahtoa
mansikkahilloa tai mantelimassaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola,sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja munat sekä vehnäjauhoja sen verran,että seoksesta tulee vellimäistä.Vatkaa seokseen ilmaa ja alusta loput jauhot taikinaan vähitellen.Lisää lopuksi sulatettu (ei tarvitse olla kokonaan sulaa) rasva.
Peitä kulho ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta pikkupullia, voitele ne munalla, ripottele päälle raesokeria tai hienoa sokeria ja paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla 5-10minuuttia.
Halkaise valmiit ja viilentyneet pullat veitsellä niin että leikkaat hieman kohti pullan pohjaa. Voit leikata myös "hattuun" jääneen kiilan pois, tehden hatun sisäosasta tasaisen. Näin saat pullan sisään pienen kolon hillolle ja kermavaahdolle, eikä täytteet pursua niin helposti välistä pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti