Olen miettinyt tekeväni tätä Keittiöapinan blogista löytynyttä piirakkaa jo pitkän aikaa, ja viime viikolla sitä vihdoin sain tehtyä. Muuntelin ohjetta hieman, sillä avopuolisoni on allerginen tomaatille. Meillä oli illanistujaiset opiskelijaporukalla, ja piirakka sopi iltapalaksi vallan mainiosti ja kaikki pitivät piirakasta.
Tacopiirakka
Pohja:
Pohja:
4dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua margariinia/voita
1,5 dl maitoa
Sekoita ainekset yhteen ja painele takina voideltuun vuokaan. Esipaista 250 asteessa n. 10-15min.
Täyte 1.
400-500 g jauhelihaa
1 sipuli
1 taco-maustepussi
1 purkki kaupan tacosalsaa
(1-2 chilipalkoa, jos haluaa vähän potkua täytteeseen)
Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää sekaan salsa ja tacomauste (ja halutessasi pieneksi pilkottu chili). Levitä pohjan päälle.
Täyte 2.
1 iso kuutioitu paprika
2 dl ranskankermaa
4 rkl majoneesia
valkopippuria
Sekoita ja levitä ensimmäisen täytteen päälle. Paista 250 asteessa vielä noin 15-20 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti