torstai 29. toukokuuta 2014

Ripan töhnäpullat

Mies toivoi jokunen aika sitten sellaisia dallaspullan tyyppisiä vaniljaisia pullia, missä on töhnää välissä. No joo, minäpä väsään sitten töhnäpullia. Pullista tuli kyllä tosi hyviä, mutta oikaisin pikkuisen täytteen teossa verrattuna esimerkiksi dallaspulliin. Pullat maistui aika hyvin mm. kulinaristinaapureillemme, joten kehtaan suositella näitä myös muille. Itseasiassa nämä pullat olivat niin hyviä, että taitavat tulla myös erään musiikkileirin ruokalistalle parin viikon päästä ;)

Ripan töhnäpullat n.30kpl:

Pullataikinan ohje löytyy täältä!

Töhnä:
2 pkt philadelphia tuorejuustoa
100g pehmeää
3dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua

Pullavuokia
1 muna
Mantelirouhetta

Valmista pullataikina leipomiskuntoon. Sekoita tohnän aineet keskenään tasaiseksi. Kaada taikina jauhotetulla pöydälle ja jaa taikina kahteen. Kaulitse puolikkaat ohuiksi levyiksi. Levitä töhnä taikinalevyjen päälle tasaisesti. Leikkaa taikina levyistä sitten ohuita, n.1,5cm suikaleita ja rullaa ne pullavuokiin. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista pullia 200 asteessa n.10 min tai kunnes ne ovat saaneet vähän kauniin ruskeaa pintaa. Tarjoile mielellään hieman lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti