torstai 15. toukokuuta 2014

Kana-tomaattipiiras

Viime viikolla ystävä tuli iltapalalle, ja kyhäsin jääkaapin jämistä tällaisen piiraan. Mun mielestä piirakoista tulee hauskan näköistä kun ne tekee tuollalailla irtopohjavuoassa, mutta se on toki makuasia. Ohje on taas tosi summittainen, kuinkas muuten, kun tosiaan tyhjensin piirakkaan melkein kaiken mikä jääkaapista irtosi.

Pohja:
100g voita
4dl jauhoja
0.5dl kylmää vettä.

Täyte:
300g marinoimattomia kanasuikaleita
2 tomaattia
pala fetaa
pari pientä kevätsipulia
2dl ruokakermaa
1 kananmuna
rosmariinia (maun mukaan)
timjamia (maun mukaan)
pieni loraus  aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai punaista pestoa
pippuria
suolaa


Nypi voi ja jauhot hienoksi muruksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuokaan ja esipaista n.7 minuuttia.

Paista kanasuikaleet, ja mausta ne pippurilla, suolalla ja ripauksella valkosipulia. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna, öljy/pesto, rosmariini ja timjami. Viipaloi tomaatit ja sipulit ja murenna feta. Ota pohja uunista ja laita esipaistetun pohjan päälle kanasuikaleet, tomaatit, sipulit, feta ja lopuksi kananmuna-ruokakermaseos. Paista piirakkaa noin 15 min kunnes se on hyytynyt. Anna jäähtyä melko hyvin ja koristele vaikka basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti