Tämä päivä nousi mun listalla ihan kärkikaksikkoon kansallisen epäonnistumisen (13.10) päivän kanssa. Mikäs sen helpottavampaa kuin antaa itsensä epäonnistua tuntematta syyllisyyttä siitä. Ehkä tällaista armollisuutta itseään kohtaan (sekä epäonnistumisissa että laihduttamisessa) pitäisi olla hieman ihan jokaisessa päivässä.
No juu, mutta näiden lätinöiden jälkeen ja Älä laihduta- päivän kunniaksi voisi sitten herkutella vaikkapa appelsiinimarmelaadilla. Tein tätä marmelaadia jokin aika sitten sitten vappua varten, mutta sitä tulikin niin reilusti että myös kaverit ovat saaneet nauttia tästä herkusta tuliaisina. Inspiroiduin marmelaadin tekoon Lämmöllä tehtyä blogin ohjeen myötä. Marmelaadi on ihan tosi herkullista esimerkiksi paahtoleivän päällä tai valkohomejuuston kaverina ja tosiaan myös aika kiva vieminen kylään mennessä.
Appelsiinimarmelaadi
2 kg appelsiineja
2 sitruunaa
3 cm:n pala inkivääriä
1 kg hillosokeria
Raasta yhden tai kahden hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä kalvottomiksi ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Soseuta appelsiinien ja sitruunoiden hedelmäliha sekä kuoriraaste karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon inkivääri ja kuorisuikaleet. Laita sose ja hillosokeri kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Säilö hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti