Kouluun pääsyä juhlittiin hieman ensin torstaina kahdestaan käymällä Blankossa illallisella, jonka jälkeen korkattiin vielä skumppa kotona. Blankon ruoka oli jälleen kerran todella hyvää, mutta palvelu tällä kertaa aika hidasta. Täytyy sanoa että juomia odoteltiin kyllä hieman pidempikin tovi.
Ennen vieraiden tuloa kokkailimme miehen kanssa yhdessa (niin kauan kunnes hänen sormensa paloi) lammasta, jonka olimme ostaneet jo pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Lampaanpaistit oli silloin 90% alessa ja me opiskelijoina nappasimme paistin matkaan ja laitoimme pakkaseen. Eilen siitä syntyi herkullinen kastike, jonka seuraksi tehtiin lohkoperunoita. Mutta palaan tähän ohjeeseen illemmalla tai huomenna.
Mansikkainen kääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Täyte: 2dl kermaa, 1 purkki mascarponea, tuoreita mansikoita ja suklaata (valko tai maito)
Päälle: 1dl kermaa, tuorejuustoa, mansikoita, suklaata (tuorejuustoon voisi lisätä mauksi hieman jotain likööriä)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun pystyt valuttamaan vahdosta kuvion vaahdon päälle ja se pysyy siinä hetken (Ylä-asteen kotitalousopettajani sanoi aina "kun pystyt kirjoittamaan poika/tyttöystävän nimen etukirjaimen"). Sekoita kulhossa kuivat aineet ja siivilöi ne samalla sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 6-8 min. Ota pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria. Kaada valmis kääretorttupohja kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irroita paistopaperista. Jäähtyneenä pohja jää kiinni leivinpaperiin.
Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarpone ja rouhittu suklaa. Levitä seos pohjan päälle ja viipaloi päälle tuoreet mansikat. Kääri pohja rullalle ja asettele tarjoilu astialle. Vatkaa sitten päällisen kerma, sekoita se tuorejuustoon ja levitä rullan päälle. Koristele mansikoilla ja suklaalla ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti