Lammaspata:
1kg lampaanpaistia
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
3 sipulia
pari porkkanaa
200g tuoreita herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2rkl dijonsinappia
1 kasvisliemikuutio
1rkl balsamiviinietikkaa
2dl kuivaa valkoviiniä
150g ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta basilikaa
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nosta liha kokonaisena
kattilaan ja kaada joukkoon vettä sen verran, että se lähes peittyy.Lisää veteen suolaa ja pippuria ja anna lihan kypsyä liemessä reilun
tunnin ajan. Ota keittämisen aikana pinnalle kertyvä vaahto kauhalla
pois.
Jäähdytä liha ja leikkaa se noin 3 sentin paksuisiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja porkkana renkaiksi, herkkusienet lohkoiksi ja kesäkurpitsa puolikkaiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki paistokasarissa. Lisää herkkusienet ja kesäkurpitsat ja jatka kuullottamista.Lisää lihasuikaleet ja muut ainekset lukuun ottamatta basilikaaja anna kastikkeen muhia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.Mausta kastike silputulla basilikalla ja nosta tarjolle. Tarjoa lammaskastikkeen kanssa vaikkapa lohkoperunoita. |
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti