torstai 8. marraskuuta 2012

Pitaleivät

Okei, mä en nyt tiedä kannattaako mun kauheasti tästä aiheesta päivitellä, koska usein hankin pitaleivät suoraan kaupan leipähyllystä. Joskus satunnaisesti innostun kuitenkin kokeilemaan niiden tekoa itse, mutta mä en voi ymmärtää miten joka ikinen kerta yksi pellillinen onnistuu moitteettomasti, ja loput kohoaa puoliksi tai ei ollenkaan. En tiedä löytyisikö syy esimerkiksi liiasta vaivaamisesta tai taikinan kuivumisesta tms? Olen tehnyt ko. leipiä keittiöapinan ohjeella, joka on kyllä tosi helppo ja suhteellisen riittoisa ohje. Pitaleipien väliin meillä tungetaan yleensä jauhelihaa, kurkkua, tomaattia, salaattia, fetaa, ja valkosipulilla maustettua ranskankermaa, mutta väliin kelpaa toki melkein mikä tahansa.

Leivät:
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
n. 7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita hiiva osaan jauhoista ja sekoita veden joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 10-12 osaan ja kauli ohuiksi lätyiksi. Kohota vielä hetki ja paista 250 asteisessa uunissa n. 5-7 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti