Kahden värin Browniet (25-30palaa)
Suklaataikina
300 g tummaa leivontasuklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Tuorejuustokerros
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.
Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi, ja koristele mielesi mukaan.
Rahkapullat
1 annos laskiaispullataikinaa
Täyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
1 tl sitruunamehua
Yhdistä rahkatäytteen ainekset kulhossa. Paina kohonneisiin pikkupulliin juomalasilla syvennys. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Nosta pullan syvennykseen noin ruokalusikallinen rahkatäytettä. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti