tiistai 17. huhtikuuta 2012

Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssien ohje on melkeinpä sama kuin edellä julkaistujen porkkanamuffinssienkin. Hyvin toimi tämänkin ohje ja muffinssit tekivät juhlissa kauppansa. Koristeluun käytin sulatettua valkosuklaata, vaikka eipä nämä muffinssit sen suuremmin koristelua kaipaa murupäällisen vuoksi. Ainiin, ja vinkkinä vielä sellainen juttu, että ainakin itse laitoin paperiset muffinssivuoat vielä metallisiin muffinssivuokiin. Näin ne pysyivät paremmin kuosissa ja kohosivat paremmin.
P.S kuvia tulee ihan pian kunhan kameran saan taas haltuuni :D

Mustikkamuffinssit (n.8 isoa muffinssia)

3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
1 muna
2 ½ dl pakastemustikoita

¾ dl vehnäjauhoa

¾ dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl pehmeää voita

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon jauhossa pyöräytetyt pakastemustikat. Jaa taikina 8 tukevaan muffinsivuokaan. Sekoita jauho, sokeri ja kaneli. Lisää joukkoon 2 rkl pehmeää voita pieninä palasina ja nypi muruiksi. Lisää muru muffinsien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä. Älä paista liian kuiviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti