perjantai 16. maaliskuuta 2012

Sienikeitto

Pakastimen tyhjennys jatkuu, ja nyt on vuorossa suppilovahverot. En ollut koskaan aiemmin tehnyt sienikeittoa, joten etsin ohjeen Maku-lehden reseptiarkistosta (maku.fi), ettei mittasuhteet menisi aivan metsään. Keitosta tulikin tosi hyvää, ja tämäkin keitto on kyllä super helppo valmistaa. Sienet oli kerätty isän metsistä, tai noh jos nyt ihan rehellisiä ollaan, ne taisi olla isän keräämiäkin, joten keitto tuli myös tosi edulliseksi valmistaa.Vaikka sienet onkin perinteisemmin syksyruokaa, maistui ne ihanilta myös näin keväällä.

Sienikeitto (4:lle):
1l suppilovahveroita
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2rkl vehnäjauhoja
5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
4dl ruokakermaa
suolaa
pippuria

Puhdista sienet, ja paista ne voissa.Lisää hienonnetut sipulit pannulle ja kääntele hetki. Lisää vehnäjauhot ja sekoittele. Kun sieni-sipuli-jauhoseos on ruskistunut, lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.Kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan sopivaksi. Keiton voi syödä sellaisenaan tai soseuttaa sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti