Tänään on loppiainen, ja ajattelin vapaapäivän kunniaksi tehdä jotain herkkua. Ostin Iittalasta uuden silikonisen muffinssivuoan muutama kuukausi sitten, ja muistin etten ole vielä edes testannut sitä käytännössä. Surffailtuani hetken erilaisilla ruokablogeilla, päädyin tekemään Daim-suklaamuffinsseja Kinuskikissan reseptillä. Silikonivuoka toimi hienosti, ja muffinssit irtosivat helposti vuoasta. Suosittelen myös reseptiä kaikille, muffinsseista tuli oikein maukkaita.
Taikinasta tulee 12 isoa muffinssia.
Daim-Suklaamuffinssit
1 levy Maraboun Daim-maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Leikkaa puolet suklaalevystä rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi suklaapala sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti