Noniin, josko nyt vihdoin postaisin tämän kesäkurpitsapiiraan ohjeen, joka on odotellut tietokoneen uumenissa jo hyvän aikaa. Mutta siis tämä piirakka on kyllä maailman helpoin ja nopein väsätä, ja sopii myös aika hyvin kesän suolaiseksi tarjottavaksi.
Kesäkurpitsapiiras
Lehtitaikinalevyjä
1 kesäkurpitsa
suolaa
pippuria
loraus oliiviöljyä
1 purkki punaista tai vihreää pestoa
Fetajuustoa tai vuohenjuustoa
(Itse leikkelin kevätsipulia päälle hieman koristeeksi)
Ota esiin vuokaasi sopiva määrä lehtitaikinaa ja anna sulaa. Viipaloi kesäkurpitsa ja laita viipaleet kulhoon. Pyöräytä viipaleita ympäri lorauksessa oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pilko sitten feta/vuohenjuusto. Laita lehtitaikina levyt piirakkavuokaan ja painele saumakohdat kiinni toisiinsa. Voitele pohja pestolla ja levitä sitten vuorotellen kesäkurpitsa ja juustoviipaleita peston päälle. Voit vielä halutessasi voidella taikinareunat kananmunalla. Paista noin 20 min 200 asteisessa uunissa, ja tarjoile melkein jäähtyneenä vaikkapa raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti