Päivän meny oli tällainen:
Mozzarella-balsamico-bruscettat
Rosmariini-nakkitikkarit ja dippi
Pikkupiirakat (sieni, salami, pesto, tomaatti, vuohenjuusto)
Mummin ja Ukin karjalanpiirakat
Kaitsun pizzahyrrät
Valkosuklaa-vadelmamuffinssit
Minidonitsit à la Lotta
Mummin Daim-namit
Ideoita tarjoiluihin kävin etsimässä erilaisita blogeista ja tottakai Pinterestistä, mihin olen bytheway ihan koukussa. Nakkitikkarit olivat heti miehen mieleen joten niitä piti ehdottomasti tehdä. Jenski keksi vielä lisätä rosmariinia tikkareihin tuomaan makua ja se sopikin niihin todella hyvin! Tikkareihin tein ihan perus sämpylätaikinan joka sitten kaulittiin ja leikattiin siivuiksi. Rosmariinilla maustetut nakit pujotettiin grillitikkuun jonka päälle pyöriteltiin taikina suikale. Tikkarit voideltiin kananmunalla ja pyöriteltiin sen jälkeen siemen-suola-rosmariini seoksessa. Tikkareiden paistoaika 200 asteisessa uunissa oli n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
Pienet piiraat tein lehtitaikinaan. Kaulitsin taikinaa ohuemmaksi ja leikkasin yhdestä lehtitaikina levystä sitten kuusi neliskulmaista palaa. Niiden päälle levitimme pestoa tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja erilaisia täytteitä. Täytevaihtoehtoina meillä oli aurinkokuivattua tomaattia, vuohenjuustoa, salamia, sieniä ja kirsikkatomaatteja. Näitä piirakoita paistettiin uunissa n. 10 min 200 asteessa, siten että lehtitaikina oli kypsynyt ja kohonnut. Päälle ripottelin vielä tuoretta rucolaa tuomaan väriä.
Bruschettat olivat ehkä nopeimmat värkättävät. Patonki vain viipaloitiin, päälle hieman valkosipulioliiviöljyä sekä tomaattimurskaa, mustapippuria ja suolaa ja uuniin hetkeksi rapeutumaan. Sitten päälle pilkottua mozzarellaa, tuoretta basilikaa sekä balsamicoa ja tarjoiluvadeille! Herkullista ja helppoa!
Minidonitsit tehtiin Maku.fi sivuston ohjeella. Teikina tehtiin kaksinkertaisena ja kuorrutteita tehtiin kahta erilaista, suklaata sekä kinuskia. Parasta donitsien teossa on kyllä ehkä koristelu! Vaikkei lopputulos ollut ihan kilpailukykyinen Arnoldsin donareiden kanssa oli rinkulat kuitenkin erittäin suloisia ja niissä näkyi kotikutoisuus ja luovuus :D
Valkosuklaa-vadelmamuffinssitkin onnistuivat tosi kivasti. Niiden koostumuksesta tuli tosi tosi mehevää, oikeastaan jopa tahmeaa, mikä voisi aluksi herättää pelkoa niiden kypsyydestä. Kyse oli kuitenkin siitä että valkosuklaa sulaa paistettaessa eikä kovetu ihan heti, joten sisus pysyy pehmeänä ja mehevänä. Tein muffarit tällä vanhalla tutulla ohjeella, mutta mustikoiden sijaan lisäsin taikinaan jäisiä vadelmia ja puolikkaan valkosuklaalevyn rouhittuna. En tehnyt taikinaan kuuluvaa kuorrutemurua, vaan riputtelin pinnalla hieman valkosuklaa rouhetta. Voin muuten suositella näitä Miss Etoilen ihania pahvisia muffinssivuokia. Tosi nättejä ja näppäriä.
Juhlat oli oikeasti ihan mahtavat! Kiitos jokaikiselle osallistuneelle, vieraat ne juhlan tekevät! Olen niin onnekas kun olen saanut teidät kaikki elämääni :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti