Tällaisia tartaletteja siis syötiin vajaa viikko sitten tyttöjen kanssa. Tartalettipohjan taikinan teki pikkusisko, mutta ohje taisi olla suunnilleen kopioitu täältä. Eli crostata pohja, mutta siihen lisäilimme noin 2rkl kaakaojauhetta. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisin halunnut pohjasta vielä suklaisemman, ja seuraavalla kerralla taidankin ujuttaa pohjaan ihan rehellistä tummaa suklaata. Painele taikina tartaletti vuokiin ja paista n.200 asteisessa uunissa kunnes näyttävät kypsiltä ( tosi tarkkaa vai mitä), meillä ne taisi olla uunissa reilu 10 min vai mitä pikkusisko?
Täyte tartaleteissa sisälsi: n.300g maustamatonta tuorejuustoa, 2/3dl tomusokeria, 1tl vaniljasokeria, n.1/5dl baileys- likööriä(meillä oli biscotti-maustettua Baileysia), 1 kananmuna, 2 liivatelehteä. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi likoamaan ja sekoita muut aineet hyvin sekaisin. Kiehauta n.2rkl vettä, purista liivatteista ylimääräiset vedet pois, ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada sulatettu liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla kokoajan sekoittaen.
Kaada täyte vuoista poistettujen ja jäähtyneiden tartalettipohjien päälle ja anna hyytyä. Koristele tartaletit mielesi mukaan esimerkiksi suklaalla ja metsävadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti