Amerikkalainen omenapiirakka:
Pohja (murotaikinaa) Täyte
150g kylmää voita n.10 isoa omenaa
4dl vehnäjauhoja 1 sitruunan mehu
1/2 dl tomusokeria 50 g voita
1 kananmuna 4 rkl sokeria
1/2rkl kylmää vettä 2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa. Lisää kanamuna ja vesi ja vaivaa sen verran, että taikina muodostuu. Kiedo taikina muoviin ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Kuori omenat ja pilko omenat lohkoiksi. Laita lohkot kulhoon ja purista päälle heti sitruunanmehu. Paista lohkot hiukan pehmeämmiksi sokerilla,kanelilla ja inkiväärillä maustetussa voissa kahdessa erässä. Jäähdytä omenalohkoja hieman. Jaa murotaikina kahtia niin että toinen pala on hiukan toista suurempi. Kaulitse taikinoista ympyrän malliset ja painele toinen niistä vuoan pohjalle siten että taikinaa tulee runsaasti myös reunoille. Lisää maustetut ja paistetut omenalohkot taikinan päälle. Laita sitten toinen kaulittu taikina piirakan kuoreksi. Leikkaa muutama viilto kuoreen, laita piirakan reunassa olevat taikina reunat tiiviisti yhteen nyppimällä, ja voitele sitten kananmunalla (voit sekoittaa kananmunaan myös tilkan maitoa). Sirottele pinnalle raakasokeria. Paista piirakkaa 180 asteessa n.35 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea.
Omenoita tuli tänä syksynä tosi paljon |
Omenat kaadetaan puristuskoneeseen |
Ja sitten murska ladotaan kerroksiin puristuskoneeseen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti