Flunssankourissa en jaksanut mitään kovin ihmeellistä vääntää tänään, ja helpointa olikin vain pilkkoa muutama pottu ja omena ja laittaa ne uuniin kanankoipien kanssa. Ja ihan syötäväähän siitä tuli. Jos jääkaapissa olisi ollut vielä porkkanoita, olisin varmaan niitäkin pilkkonut joukkoon.
Kanankoivet uunissa (2:lle)
2 maustamatonta kanan koipea
n.7 perunaa
1-2 omenaa
suolaa
pippuria
yrttejä
1-2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
Pilko perunat ja omenat suurehkoiksi lohkoiksi. Laita kanakoivet, pilkotut valkosipulin kynnet sekä perunalohkot uunivuokaan. Lorauta perunoiden päälle tilkka oliiviöljyä (ei kovin paljoa, koska kanasta irtoaa rasvaa melko paljon) ja kääntele hiukan. Mausta kanankoivet ja perunat suolalla, pippurilla ja mieleisilläsi yrteillä. Laita 200 asteiseen uuniin folio uunivuoan päällä n.40 minuutiksi. Lisää omenalohkot perunoiden sekaan n. puolen tunnin paiston jälkeen. Paista vielä 10-15 min ilman foliota, niin että kanat sekä omenalohkot ruskistuvat ja rapeutuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti