torstai 2. elokuuta 2012

Spagettiwokki

Tämä resepti on peräisin äidiltäni. Tämäkin ruokalaji on sopivaa opiskelijan lompakolle, sillä ainesosat ovat suhteellisen edullisia eikä niitä ole paljon. Eilen tätä wokkia valmistaessani tajusin taas, kuinka surkea wokkipannu minulla onkaan. Tietenkään IKEA:n vitosen pannulta ei voi odottaakaan liikoja... Ehkä olisi syytä ostaa vihdoin kunnollinen pannu, kun nyt kuitenkin asioin suhteellisen usein niitä myyvässä liikkeessä. Muutenkin olen tehnyt paljon ostoksia ajatellen leipomista ja ruoanlaittoa. Ostin vihdoin Iittalasta kunnon piirakkavuoan, sekä ah niin ihanan Kastehelmen jalallisen kakkuvadin. Haaveilen vielä Kastehelmen kirkkaista ruokalautasista, ja niistä ihanista salaattikulhoista ja ja ja....

Spagettiwokki (n.6:lle)

Paketti spagettia (käytin täysjyväistä sportti spagettia)
500g broileria (maustamattomia fileitä)
300g hernemaissipaprikasekoitusta
2 valkosipulin kynttä
Cashewpähkinöitä / erilaisia siemeniä maun mukaan
n. 4rkl Sweet Chili kastiketta
ripaus chilirouhetta
ripaus suolaa

Keitä spagetit. Älä yli kypsennä spagetteja että ne pysyvät hyvin kasassa wokissa. Paista kanat wokkipannussa, mausta ne ja lisää sitten pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet, hernemaissipaprikasekoitus, sekä pähkinät/siemenet joukkoon. Lisää Chilikastike sekä chilirouhe sekä suola. Lisää lopuksi valutetut spagetit wokkiin, kääntele ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti