tiistai 10. heinäkuuta 2012

Patonki

Loma jatkuu vielä tämän viikon, ah miten ihanaa. Säät eivät tosin suosi minun lomailuani, joten nämä sateiset ja sumuiset päivät voikin sitten kuluttaa esimerkiksi leipomalla. Katselin tänään aamulla Leila Leipoo- ohjelmaa, jossa tehtiin ihania patonkeja. Vesi tuli kielelle, mutten jaksanut tehdä patonkeja Leilan ohjeella, jossa aikaa olisi kulunut useita tunteja. Hellapoliisin sivulta löytyy super simppeli ohje patonkeihin, joita olen tehnyt monesti aiemminkin. Tällä ohjeella patongeista tulee ihanan pehmeitä sisältä ja rapeita ulkoa. Erilaiset siemenet sopivat hyvin patongin päälle antamaan makua ja ulkonäköä.

Patongit (2 isoa, 3 pienempää)

2,5dl kädenlämpöistä vettä
25g hiivaa
ripaus suolaa
3rkl öljyä
5-6dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
Erilaisia siemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.Anna taikinan kohota liinan alla.Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla.Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

Patonkeja voit maustaa myös laittamalla niiden sisään esimerkiksi juustoa tai valkosipulia ennen taikinan rullaamista muotoonsa.

1 kommentti: