Asustelen nyt kesällä töiden vuoksi paljon sukulaisilla, lähinnä isällä. Vapaa päivät toisten nurkissa asuessa käy kuitenkin joskus melko tylsäksi, joten päätin tänään vähän leipoa. Lueskelin taas aikani kuluksi Leila Lindholmin reseptikirjaa ja päätin kokeilla Leilan teeleipäohjetta. Olen tehnyt teeleipiä usein aiemminkin, pikataikinaohjeilla tosin. Nämä teeleivät veivät hiukan enemmän aikaa, mutta lopputulos oli kyllä todella hyvä ja pehmeä.
Pehmoiset teeleivät (n. 10 leipää)
5dl maitoa
4dl kaurahiutaleita
1/2rkl suolaa
1rkl vaaleaa siirappia
150 g voita
25g tuore hiivaa
8-9 dl erikoisvehnäjauhoja
Lämmitä maito n. 50 asteeseen ja lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola ja siirappi. Sekoita ja jätä seos turpoamaan n.20 minuutiksi. Sulata voi ja lisää se kaurahiutaleseokseen. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita hyvin. Lisää vähän kerrallaan vehnäjauhoja, kunnes saat aikaan löysän taikinan. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi ja jaa kymmeneksi palaksi. Muotoile sitten paloista pyöreitä n.1cm paksuisia leipiä. Pistele teeleivät tiheään haarukalla ja kohota niitä pellillä noin puolituntia. Paista leipiä 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti