Viime aikoina bloggailu on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle. Joululomaa edeltäneet tentit veivät osan ajastani ja viime viikon vietimme avomiehen kanssa Irlannissa joululahjoja shoppaillen. Mutta ehkä nyt joulun alla tulee taas päiviteltyä useammin, tuleehan joulun alla syötyäkin melko paljon :D
Tänään ajattelin leipoa jotain, ja mieleeni tulivat skonssit, herkut joita saimme syödä paljon myös Irlannissa. Skonssit ovat Skotlannista peräisin olevia leipäsiä, mutta niistä on tarjolla myös erilaisia variaatioita Briteistä ja Yhdysvalloista. Skonssit voivat olla makeita tai suolaisia, (Briteissä ja Irlannissa usein makeahkoja) ja niitä voi maustaa monella tapaa. Tällä hetkellä majailen töiden vuoksi isäni nurkissa, ja kaapista ei löytynyt kuin juustoraastetta joten se toimi omissa skonsseissani mausteena. Näin joulunalla skonssit sopivat hyvin myös glögin kylkeen. Skonssiohjeen löysin Olivia lehdestä.
Aineet:
4dl Vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl suolaa
1tl sokeria
50g voita
2dl piimää, maitoa tai maustamatonta jugurttia
Makuaineeksi esimerkiksi jotain seuraavista:
-cheddarjuustoraastetta
-rouhittuja pähkinöitä
-kuivattuja ja pilkottuja hedelmiä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kylmä voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kylmä piimä(tai muu neste) ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaulitse tai taputtele taikina noin 2 sentin paksuiseksi palaksi, ja painele pyöreällä muotilla tai esimerkiksi lasilla leivonnaisia leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele skonssit munalla, ja paista 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Pinnalle voit vielä halutessasi siivilöidä tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti