Ajattelin aloittaa kirjoittamaan tätä blogia, sillä hyvät reseptit tuppaavat vähän väliä hukkumaan heti kokkailun jälkeen, ja näin ne ainakin pysyisivät tallessa. Tällä tavoin myös muut voivat kokeilla mielestäni hyväksi havaittuja reseptejä ja pääsevät nauttimaan niistä.Tänään päätin vapaapäivän kunniaksi leipoa hieman, ja avomieheni toiveita kyseltyäni päädyin tekemään Bostonkakkua. Tein kakun halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan eli annos on melko pieni. Siitä saa noin 6 kakkupalaa. Normaaliin 26 cm halkaisijan irtopohjavuokaan tekisin kaksinkertaisen taikinan.
Pullataikina:
2,5dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 kananmuna
n.6-7 dl vehnäjauhoja
75g pehmeää voita
(1 kananmuna voiteluun)
Väliin:
Tällä kertaa laitoin väliin vain kanelia, sokeria sekä voita jääkaapin sisällöstä johtuen, mutta väliin voi laittaa oman maun mukaan mitä vain. Marjat, hillot, sekä tuorejuustot sopivat kakun täytteeksi myös hyvin.
Päälle:
Tein kakun päälle vielä perinteisen sokerikuorrutteen, mutta ulkonäöllisesti lopputulos ei vastannut täysin odotuksia :D Kakkua voi koristella myös sulatetulla suklaalla.
Sokerikuorrutteeseen laitoin 2 rkl vettä ja n. 2 dl tomusokeria.
Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
Sekoita n.42 asteiseen maitoon sokeri, kardemumma, kananmuna sekä kuivahiiva joka on sekoitettu osaan jauhoista. Sekoita, ja lisää jauhoa pikkuhiljaa. Lisää lopuksi pehmeä voi, ja jauhoja mikäli taikina ei vielä irtoa hyvin kulhon reunoilta ja kädestä. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut kaulitse se levyksi jauhotetulle pöydälle. Levitä kaulitun taikinan päälle täyte ja rullaa pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 6-8 osaan ja asettele ne irtopohjavuokaan. Voitele pullat ja paista n.25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen sokerikuorrutuksen laittamista kunnolla, toisin kuin minä, ja lopputulos voi olla paljon nätimpi :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti