Synttäreillä tarjoiltiin tosiaan myös porkkana-appelsiini muffinsseja. Nuo ylisöpöt muffinssivuoat tilasin kiinasta, ja sydäntikut ovat Tigeristä. Muffinssitaikinaa kannattaa laittaa tällaisiin vuokiin n. 3/4, jotta muffinssit voivat kohota riittävästi.
Porkkana-appelsiini muffinssit (n.10kpl)
3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl kanelia
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
1 muna
n. 2 dl porkkanaraastetta
1 appelsiinin mehu puristettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita
toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää öljy, kananmuna ja jugurtti kuiviin aineisiin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin,
älä enempää. Kääntele joukkoon porkkanaraaste. Jaa taikina tukeviin muffinsivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia,
kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä
myös sisältä.
Tuorejuustokuorrute (10 muffinssille)
200g tuorejuustoa
50g mascarpone tuorejuustoa
50g hyvin pehmeää voita
1dl tomusokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään hyvin ja pursota sitten muffinssien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti