maanantai 23. helmikuuta 2015

Porkkana-appelsiini muffinssit

Synttäreillä tarjoiltiin tosiaan myös porkkana-appelsiini muffinsseja. Nuo ylisöpöt muffinssivuoat tilasin kiinasta, ja sydäntikut ovat Tigeristä. Muffinssitaikinaa kannattaa laittaa tällaisiin vuokiin n. 3/4, jotta muffinssit voivat kohota riittävästi.

Porkkana-appelsiini muffinssit (n.10kpl)

3 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl kanelia
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
1 muna
n. 2 dl porkkanaraastetta
1 appelsiinin mehu puristettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna

Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sekoita toisessa astiassa keskenään öljy, jugurtti ja kananmuna. Lisää öljy, kananmuna ja jugurtti kuiviin aineisiin ja sekoita vain sen verran, että kaikki on sekaisin, älä enempää. Kääntele joukkoon porkkanaraaste. Jaa taikina tukeviin muffinsivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kohonneet, ruskettuneet hieman päältä ja kypsiä myös sisältä.

Tuorejuustokuorrute (10 muffinssille)
200g tuorejuustoa
50g mascarpone tuorejuustoa
50g hyvin pehmeää voita
1dl tomusokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään hyvin ja pursota sitten muffinssien päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti