Karpalo-mantelibiscotit (n. 20 kpl)
50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3,25 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelilastuja
2 tl raastettua (luomu-)appelsiinin kuorta
1 muna
1 rkl vastapuristettua appelsiini- tai sitruunamehua
1 kourallinen kuivattuja karpaloita hieman hienonnettuna
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet ja mantelilastut keskenään ja lisää seos
appelsiininkuoren kanssa voivaahtoon. Lopuksi lisää muna ja
appelsiinimehu ja kuivatut karpalot. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja leivo taikinanpuolikkaat kahdeksi tangoksi (n. 20 x 5 cm) uunipellille. Ripottele päälle vielä vähän mantelilastuja ja paista sitten 175 asteessa noin 25 min. Anna tankojen hieman jäähtyä ja
leikkaa ne sitten terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Laita palat
leikkauspinnat ylöspäin pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä 10
min tai kunnes palat ovat rapeita. Anna viipaleiden jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti