torstai 18. joulukuuta 2014

Karpalo-mantelibiscotit

Vielä ehtii leipoa jouluherkkuja kotiin tai ystäville. Biscotit on ihana herkku, joka sopii jouluna esimerkiksi juustojen kaveriksi tai portviiniin dipattavaksi. Taikina biscotteihin syntyy käden käänteessä ja biscotit säilyvät kuivassa huoneen lämmössä pitkään. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos vielä miettii mitä ihanaa leipoisi joulupöytään!

Karpalo-mantelibiscotit (n. 20 kpl)

50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3,25 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelilastuja
2 tl raastettua (luomu-)appelsiinin kuorta
1 muna
1 rkl vastapuristettua appelsiini- tai sitruunamehua
1 kourallinen kuivattuja karpaloita hieman hienonnettuna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja mantelilastut keskenään ja lisää seos appelsiininkuoren kanssa voivaahtoon. Lopuksi lisää muna ja appelsiinimehu ja kuivatut karpalot. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahtia ja leivo taikinanpuolikkaat kahdeksi tangoksi (n. 20 x 5 cm) uunipellille. Ripottele päälle vielä vähän mantelilastuja ja  paista sitten 175 asteessa noin 25 min. Anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne sitten terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Laita palat leikkauspinnat ylöspäin pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä 10 min tai kunnes palat ovat rapeita. Anna viipaleiden jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti