Viime perjantaina tein meille ja appivanhemmille jälkkäriksi suklaa pannacottaa. Kävimme ravintolassa syömässä, mutta ajattelin että osallistun ruokiin edes pienellä panostuksella ja tein nämä herkut jääkaappiin valmiiksi odottelemaan. Suklaapannacottani maustoin lorauksella Baileysiä.
Suklaa pannacotta (4 aika isoa annosta)
3 liivatelehteä
4dl kermaa
100g tummaa suklaata rouhittuna
1/3dl sokeria
1/2dl Baileysiä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kerma ja sokeri pinnotetussa kattilassa ja nosta sitten liedeltä. Puristele liivatteista vesi pois ja liota sitten kuuman kerman joukkoon. Lisää sekaan hienoksi rouhittu suklaa ja kahvilikööri. Sekoittele tasaiseksi ja jaa sitten neste tasaisesti tarjoilukulhoihin. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti