sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mustikkaskonssit


Skonssit on niin herkullisia pikkusyötäviä, etenkin jos päälle sipaisee vielä vähän jotain marmelaadia tai esim. passioncurdia. Pari päivää sitten tein iltateen kaveriksi mustikkaskonsseja ja niistä tuli aika kivan makuisia. Kiireessä en taas jaksanut kauheasti panostaa, joten ulkonäkö voisi olla siistimpi (Eikä näin rustiikkinen ;), mutta hei pääasia että maistuu hyvälle eiks vaan.

Mustikkaskonssit

1-2 dl mustikoita
4,8 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
85 g voita
2dl maitoa

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita jäisiin mustikoihin 1 rkl vehnäjauhoja ja laita takaisin pakastimeen odottamaan.
Sekoita 4,8 dl (eli 2 kuppia) jauhoja leivinjauheen, suolan, sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Ota voi jääkaapista ja leikkaa se kuutioiksi jauhojen sekaan. Nypi muruseokseksi. Kaada kylmä maito sekaan ja sekoita vain niin, että ainekset juuri ja juuri yhdistyvät. Kaada joukkoon mustikat ja vaivaa nopeasti taikinapalloksi. Lusikoi leivinpaperille taikinakekoja, tai muovaile taikinasta siistimpiä skonsseja. Voitele halutessasi maidolla ja paista noin 10min uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti