Suklaakakku suolakinuskilla (irtopohja vuoka 20cm)
Mutakakkupohja:
150g voita
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (+ vuoan jauhotukseen)
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Päällinen:
1 tlk (397g) karamellisoitua makeutettua kondensoitua maitoa
sormisuolaa
Lämmitä uuni 175 C. Pue 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja jauhoita kaakaojauheella. Sulata voi keskikokoisessa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää
sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola, sekoita käsin vispilällä
kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti
jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti. Älä sekoita liikaa ja älä
missään vaiheessa vatkaa taikinaa! Vain niin että kaikki ainekset ovat
sekoittuneet.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 20 minuuttia
tai kunnes reunat ovat juuri ja juuri pysähtyneet. Keskiosan pitää olla
tahmea ja tutista vielä. Älä paista kakkua liian kauan!
Anna kakun jäähtyä ja levitä sitten karamellisoitu kondensoitu maito
päälle. Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi lepäämään. Ota jäähtynyt kakku jääkaapista ja ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti