Raparperipiirakka:
Pohja:
250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl kylmää vettä
Täyte:
n.6 raparperin vartta
3 dl hillosokeria
ripaus kanelia
Päälle:
1 kananmuna
hienoa sokeria
Nypi voi ja vehnäjauhot muruksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi ja sekoita
taikina nopeasti tasaiseksi. Pane taikina sitten
jääkaappiin asettumaan noin puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori raparperin varsista vähän päälikerrosta pois, ja pilko raparperit sitten melko ohuiksi paloiksi. Laita raparperipalat hillosokerin ja kanelin kanssa lämpimälle, mutta ei tulikuumalle, paistinpannulle tai kasariin pehmentymään ja mehustumaan. Anna täytteen sitten jäähtyä hetki. Jaa taikina kahteen melkein samankokoiseen palaan ja kaulitse isommasta palasta pohja piirakkavuokaan. Laita täyte pohjan päälle ja lopuksi kaulitse toinen osa taikinasta piirakan kanneksi. Voitele piirakka kananmunalla ja ripottele päälle vähän hienoa sokeria. Paista piirakkaa sitten 200 asteessa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti